Potrzebujemy:
- 1 pierś z kurczaka
- musztardę - najlepiej standardową sarepską
- śmietanę 18%
- masło
- mleko
- sok z cytryny
- cukier, sól, pieprz
Najpierw pierś kroimy na mniejsze kawałki, potem na odrobinie oleju odsmażamy z obu stron - pamiętając oczywiście o przyprawieniu solą i pieprzem :)
Następnie na osobnej patelni rozpuszczamy niewielką ilość masła, dodajemy kilka łyżek śmietany i mleka - do pół szklanki i musztardę (3-4 łyżki). Po chwili wrzucamy do sosu kurczaka i dusimy pod przykryciem ok.20min. Na koniec dodajemy jeszcze kilka kropel soku z cytryny i szczyptę cukru.
W tym czasie ugotowałam ryż i przygotowałam fasolkę szparagową (niestety z mrożonki) - podsmażoną z bułką tartą :) Pycha :)
Wygląda pysznie :) oj sama bym się skusiła,bo widać,że jest lekkostrawne :)
OdpowiedzUsuńDziwnie wygląda ale może być smaczne ; )
OdpowiedzUsuńUwielbiam kurczaka!
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, ale to nie danie dla mnie bo... nie cierpię smaku musztardy :p
OdpowiedzUsuńKocham kurczaka i wszystkie jego wydania :D. Wygląda przepysznie :)).
OdpowiedzUsuńBuziaki :*.
ach, te Twoje kuszące potrawy.. :))
OdpowiedzUsuń