niedziela, 6 października 2013

placuszki warzywne

Na obiad po pracy - czyli kiedy padnięta wracam ze szpitala - najlepiej nadają się szybkie dania - do nich zaliczam właśnie placki warzywne :)

Składniki:
- kawałek dyni
- 2 marchewki
- kilka ziemniaków
- pół cebuli
- natka pietruszki, koperek
- mąka, jajko, sól, pieprz

Wszystkie składniki obieramy, ścieramy na tarce, mieszamy, dodajemy mąkę (ja dodaję zawsze na oko), jajko i przyprawy. Smażymy i placki gotowe :)





7 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie warzywne placuszki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis świetny. Całkiem w moim stylu. Myk i gotowe. Bez specjalnego odmierzania, wydziwiania. Rzeczywiście szybkie. Żeby jeszcze ktoś za mnie pościerał to wszystko... Uniknęłabym małej masakry palców:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mhhh ale zrobiłaś mi smaka :) w przyszłym tygodniu na moim talerzu też pojawią się placki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo podobne danie znajdziesz w kuchni japońskiej :)
    Tylko zamiast zwykłej mąki, oni dodają mąkę z cieciorki.
    Pozdrawiam, Asia

    PS. A w wolnej chwili zapraszam także na mój blog podróżniczy - właśnie wróciliśmy z Indii :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to muszę koniecznie spróbować, bo to bez glutenu będzie.

      Usuń
  5. Nie podałam chyba adresu - Byłem tu. Tony Halik: btth.pl
    Jeszcze raz pozdrawiam! Asia

    OdpowiedzUsuń
  6. ale pysznie!!! ♥ wspaniale
    pozdrawiam:* OLA

    OdpowiedzUsuń

stat4u