Składniki:
- 1 l bulionu
- mleczko kokosowe
- 1 łyżka zielonej pasty curry
- 20 dag pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- czerwona papryka
- 30 dag krewetek
- pędy bambusa
- chilli, kolendra, sól, pieprz
Zaczynamy od zrobienia bulionu, do którego następnie wrzucamy posiekany czosnek, cebulę, paprykę i pieczarki, gotujemy ok. 15min. Potem dodajemy mleczko kokosowe, krewetki, pędy bambusa, przyprawy. Gotujemy jeszcze ok. 20min. Smacznego :)
I pozdrowienia z Wrocławia - najczęściej oprócz izby lekarskiej można
spotkać mnie na obiedzie w Karavanie - w pn była zupa krem z marchewki z
ziołową oliwą i kolendrą plus pierś z kurczaka w kremowym sosie z
wędzonej papryki, z kaszą gryczaną :) pychota :D
Hmmm :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie smaki :) fajna i prosta do wykonania!
OdpowiedzUsuńBrzmi ciekawie!
OdpowiedzUsuńBrzmi zachęcająco, zgłodniałam;-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło,
Mayoume