środa, 7 maja 2014

zupa tajska

Dziś kolejna porcja kulinarnych pomysłów- tym razem zupa tajska :)

Składniki:
- 1 l bulionu
- mleczko kokosowe
- 1 łyżka zielonej pasty curry
- 20 dag pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- czerwona papryka
- 30 dag krewetek
- pędy bambusa
- chilli, kolendra, sól, pieprz

Zaczynamy od zrobienia bulionu, do którego następnie wrzucamy posiekany czosnek, cebulę, paprykę i pieczarki, gotujemy ok. 15min. Potem dodajemy mleczko kokosowe, krewetki, pędy bambusa, przyprawy. Gotujemy jeszcze ok. 20min. Smacznego :)






I pozdrowienia z Wrocławia - najczęściej oprócz izby lekarskiej można spotkać mnie na obiedzie w Karavanie - w pn była zupa krem z marchewki z ziołową oliwą i kolendrą plus pierś z kurczaka w kremowym sosie z wędzonej papryki, z kaszą gryczaną :) pychota :D

4 komentarze:

stat4u